דילוג
שיעור מספר 1 - קביעת אופיו של האקווריום - בית הובי אונליין

שיעור מספר 1 - קביעת אופיו של האקווריום

אקווריום הדגים הטרופי - אקווריום מים מתוקים בטמפרטורה קבועה - הוא הנפוץ ביותר כיום לגידול ביתי. עניין זה נובע מכמה סיבות: המבחר הגדול ביותר של דגי הנוי אשר עומדים לרשות המגדל, לצד הקלות והפשטות היחסית שבאחזקת אקווריום דגים טרופי.

ועדיין, כדי להקים אקווריום מסוג זה יש צורך בידע מוקדם. אמנם לא מדובר במשימה קשה, אך אי אפשר לגשת לעניין סתם כך. אקווריום דגים טרופי מורכב מכמה מערכות נפרדות: המים, הדגים, הצמחייה והתוספות השונות. מערכות אלו משתלבות יחדיו ויוצרות איזון עדין ומדויק, אשר יוצר את אותה סביבה טבעית וייחודית לה רגילים הדגים.

אל המערכות הללו מצטרפים מספר מכשירים אשר מסייעים ליצירת התנאים המושלמים עבור דגי הנוי ושומרים על יציבות המערכת האקולוגית שנוצרה באקווריום: פילטר (מסנן), משאבת אוויר, תאורה ועוד.

אקווריום איכותי הוא אקווריום אשר מדמה בצורה הטובה ביותר את סביבת המחייה הטבעית של הדגים.

צעד ראשון: קביעת אופיו של האקווריום

אופיו של האקווריום נוגע לנתונים כמו גודלו, נפחו, צורתו, מיקומו בבית ועוד. לכל אלו יש להקדיש תשומת לב, כפי שנפרט כאן:

נפח האקווריום: נפח האקווריום נקבע על פי כמות המים שהוא מסוגל להכיל. אקווריום ממוצע יהיה בנפח של כ-80 ליטרים ומעט יותר מזה, ואקווריום גדול יהיה בנפח של מעל 250 ליטר. היום ישנם גם 'ננו-אקווריומים', שיכולים להגיע בנפח של עשרה ליטרים בלבד. בניגוד למה שנהוג לחשוב, אקווריום בינוני-גדול יהיה דווקא הנוח יותר לתחזוק, משום שטמפרטורת המים שתהיה בו והאיזון הביולוגי שבו יושפעו פחות בנפחים גדולים.

זכרו כי נפח האקווריום מחושב על פי המכפלה הבאה: אורך X גובה X רוחב = נפח.

מיקום האקווריום: רבים מהמגדלים המתחילים לא מייחסים לכך חשיבות ובהמשך הם מגלים עד כמה מדובר בעניין מהותי. את האקווריום יש למקם בנקודה מרוחקת מפתחי דלתות, חלונות ובעיקר שמש ישירה, שתשפיע מאוד על מצב המים, הטמפרטורה שלהם והרכבם. מומלץ למקם את האקווריום בגובה של כ-70 ס"מ מהרצפה, בכדי לאפשר צפייה בו בקלות גם במצב ישיבה. חשוב לזכור כי הזזת האקווריום לאחר מילויו תהיה קשה יחסית ולכן לבחירת המקום מראש יש חשיבות רבה עוד יותר.

צורת האקווריום: כיום, האקווריומים מגיעים בשלל צורות ודגמים, ברמת גימור גבוהה מאוד ובשלל צבעים דבר שמבטיח לנו התאמה מלאה של האקווריום בבית או במשרד. להלן סוגי האקווריומים הנפוצים ביותר:

אקווריום מלבני (הצורה הקלאסית), בצורת בנייה זו משתמשים ב- 5 חלקי זכוכית: חזית, גב, דופן ימין ושמאל וזכוכית בקרקעית. החלקים מודבקים ביחד באמצעות סיליקון. בשיטה זו משתמשים עד היום כל בוני האקווריומים בארץ ובעולם.

אקווריום מעוגל (השיטה החדשה) אקווריום זה תוכנן לראשונה לפני כשני עשורים במזרח ומאז הוא משמש 80% מיצרני האקווריומים בעולם. בצורה זו אין הדבקה בזכוכית הקדמית והדפנות, אלא כל החזית והדפנות הינם זכוכית אחת שלמה ומעוגלת בפינות. שיטת בנייה זו מבטיחה לנו חוזק ועמידות בזכוכית לאורך שנים.

אקווריום פינתי אקווריום זה בנוי בצורת משולש ומומלץ לניצול מקסימאלי של פינות, כיום כל יצרני האקווריומים מייצרים את הזכוכית בצורה הקלאסית. חשוב לקחת בחשבון כי הפינה יכולה להיות מורכבת בכמה צורות בזווית חדה או כהה.

אקווריום מחיצה אקווריום זה בנוי בצורה כזו שאין לו חלק אחורי אלא הוא נראה משני צדדיו אותו הדבר בדיוק, כך הוא נועד להוות חוצץ בין שני חדרים, בין מטבח לסלון או בין שני חדרי משרד ומהזכוכית שבו ניתן לצפות לשני הכיוונים.

מאמר הבא שיעור מספר 2 - עיצוב האקווריום
ערכת בדיקה מקצועית לבריכות נוי UBBINK Aqua Multi Test - בית הובי אונליין

טיפים של מומחים

הניוזלטר השבועי שלנו עזר למעל 15,000 לקוחות! דוא"ל אחד בשבוע, עמוס בחדשות, מדריכים, וטיפים של מומחים

קטגוריות מובילות

השוואת מוצרים

{"one"=>"בחירת 2 או 3 פריטים להשוואה", "other"=>"פריטים נבחרו"}

בחירת מוצר ראשון להשוואה

בחירת מוצר שני להשוואה

בחירת מוצר שלישי להשוואה

השוואה