דילוג
שיעור מספר 2 - מערכות סינון - בית הובי אונליין

שיעור מספר 2 - מערכות סינון

בשיעור הנוכחי נדון בסוגיית הסינון בבריכות הנוי. השאלה הנשאלת לרוב היא מדוע יש בכלל צורך במערכת סינון? הלא באגמים בטבע אין מערכות סינון!?

תפקידה של מערכת הסינון היא שמירה על איכות מים גבוהה לאורך זמן, זאת על-מנת לשמר את החי והצומח וכן לשמור על המים צלולים ונקיים למראה כדי שנוכל להנות מהחי בבריכה.

בטבע, למרות שחיים מתקיימים במים, לא תמיד אנו זוכים לראותם בגלל ירוקת / לכלוך / סחף, איכות המים בטבע נשמרת בדרך כלל על-ידי איזון אקולוגי של כמות דגה מסוימת לכל מספר ליטרים מסוים של מים וכן סירקולציה קבועה של מים בנחלים או אגמים המקושרים לרשת נחלים.

עולם הסינון בבריכות נוי מתחלק לשתי קטגוריות:

מסנני לחץ – דודים אטומים ובהם חומרי סינון אשר ניתן למקם בכל גובה ביחס לבריכת הנוי ואף להטמין בבור יעודי.

מסנני גרביטציה – גופי סינון לא אטומים הממוקמים בנקודה הגבוהה ביותר בשפת בריכת הנוי או בראש המפל.

את שני סוגי המסננים ניתן לרכוש עם או בלי התקן UV שדואג לשמור על צלילות המים ובריאות הדגים גם בתנאי שמש מלאה וצפיפות יתר. את מסנן הלחץ ניתן כאמור למקם בכל מקום ביחס לבריכת הנוי ומרווח הזמן בין הטיפולים במסנן ארוך יותר. מסנן הגרביטציה אומנם מוגבל באשר למיקומו ביחס לבריכת הנוי ומרווחי הזמן בין טיפולים בדר"כ קצרים מבמסנן לחץ, אך נוחות הטיפול בו היא יתרון משמעותי.

שני סוגי המסננים הם לרוב פסיביים ויש להוסיף משאבת מים לבריכות נוי אשר תדאג לסירקולציית המים בין הבריכה למסנן. את משאבת המים והמסנן נתאים לנפח ואופי הבריכה, כאשר חוק האצבע קובע סירקולציה של בין פעם לשלוש פעמים נפח הבריכה בשעה, תלוי באופי הבריכה (כמות דגים וכמות צמחים). לקביעת סוג המשאבה וגוף הסינון, ניתן להתייעץ עם המוכר בחנות שייתן לכם סקירה מלאה על המוצרים ויחד תוכלו להחליט על הציוד שתרכשו.

כעת שיש לכם פילטר לבריכת דגים ואת הציוד הדרוש בידיכם ודאגתם כמובן לנקודת חשמל באיזור בריכת הנוי, נותר רק להתקין אותו לפי השלבים הבאים:

1. מקמו את המשאבה במקום העמוק ביותר בבריכה ובנקודה הרחוקה ביותר מהמפל / מקום חזרת המים לבריכה.

2. מקמו את המסנן בנקודה הרצויה, תלוי בסוג המסנן. ניתן להסוות את המסנן בעזרת שתילת צמחיה או בבור ייעודי שחפרתם לצד בריכת הנוי.

3. חברו את הצינור השרשורי למשאבת המים ופרסו אותו עד למסנן בצורה שיבלוט כמה שפחות, כעת חברו את קצה הצינור לחיבור כניסת המים בגוף המסנן.

4. כעת יש לחבר מחיבור יציאת המים במסנן צינור שרשורי דרכו יחזרו המים המסוננים לבריכה. במידה ובניתם מפל, מקמו את קצה הצינור בראש המפל. במידה ואין מפל, הקפידו שחזרת המים מגוף הסינון תעשה בנפילה קלה על פני המים, כך שנשמע קול פכפוך מים ונראה גלים קטנים על פני המים, דבר אשר יגרום לחימצון המים.

5. כעת חברו את המשאבה לחשמל, ודאו כי הזרימה תקינה וכי אין נזילות בחיבורים למשאבה, לפילטר ולראש המפל. משראיתם כי הכל תקין, במידה ורכשתם מסנן עם התקן UV, ניתן לחבר אותו לחשמל.

6.כעת כל שנותר הוא לחכות מספר ימים במהלכם יתנקו המים ונוודא כי כל הציוד עובד כשורה ואז נוכל סופסוף לאכלס את הבריכה בצמחייה ובדגים.

מאמר קודם שיעור מספר 1 - הקמת הבריכה
מאמר הבא שיעור מספר 3 - תחזוקה
ערכת בדיקה מקצועית לבריכות נוי UBBINK Aqua Multi Test - בית הובי אונליין

טיפים של מומחים

הניוזלטר השבועי שלנו עזר למעל 15,000 לקוחות! דוא"ל אחד בשבוע, עמוס בחדשות, מדריכים, וטיפים של מומחים

קטגוריות מובילות

השוואת מוצרים

{"one"=>"בחירת 2 או 3 פריטים להשוואה", "other"=>"פריטים נבחרו"}

בחירת מוצר ראשון להשוואה

בחירת מוצר שני להשוואה

בחירת מוצר שלישי להשוואה

השוואה