דילוג
שיעור מספר 1 - הקמת הבריכה - בית הובי אונליין

שיעור מספר 1 - הקמת הבריכה

קורס אונליין להקמת בריכות נוי יעזור לנו להבין את הסודות המקצועיים להקמת בריכת נוי בצורה המקצועית והקלה ביותר בשלושה שלבים פשוטים ליישום.

צעד ראשון: הקמת הבריכה

יש לזכור, כי הקמת בריכת נוי לגינה מיריעות ייעודיות, הינה הדרך הפשוטה ובדרך-כלל גם הזולה ביותר ליהנות מאגן מים טבעי אצלנו בחצר וכי עבודה נכונה וסבלנית מבטיחה לנו שעות רבות של הנאה מרחש פכפוך המים, רשרוש הצמחייה ותנועת הדגים.

על-מנת להקל עליכם את העבודה ולמנוע טעויות קטנות וגדולות, ריכזנו עבורכם את משנתנו באשר להקמת בריכת נוי ביתית, כל שעליכם לעשות הוא לעבור בקפידה על שמונת הצעדים המתוארים, להצטייד מראש בציוד לבריכות נוי כפי שמפורט ויותר פשוט מזה לא יכול להיות.

להלן השלבים:

1.בשלב הראשון נתכנן כמובן את צורת הבריכה וגודלה, הדרך הנוחה ביותר הינה הנחת חבל או צינור גינה לפי קוי המתאר שבחרנו, לאחר שהחלטנו על הצורה והגודל הסופיים, רצוי לקבע את החבל/צינור בעזרת אבנים או יתדות על-מנת למנוע תזוזות, או לחילופין לרסס את קו המתאר בעזרת תרסיס צבע פשוט ישירות על האדמה. במידה וביקשתם ליצור בריכה בעלת צלעות ישרות, קבעו יתדות באדמה בפינות המיועדות ומתחו בין היתדות חוטים.

2. לאחר שהחלטנו על המתאר וסימנו אותו, הגיע שלב החפירה, רצוי כי לבריכה יהיו מספר עומקים, ואף חלק מדורג קרוב לשפת הבריכה. במידה ונבחר להוסיף מפל מים, נמקם את הנקודה העמוקה ביותר של הבריכה בנקודה הרחוקה ביותר מהמפל, בנקודה זו נניח את משאבת המים וזאת על-מנת להבטיח סירקולציה מלאה של המים בבריכה, הקפידו כי הנקודה העמוקה תהיה גדולה מספיק כדי להכיל את קוטר המשאבה.כמו כן רצוי שלפחות חלקים מסוימים בהיקף הבריכה יהיו רדודים וזאת על-מנת שנוכל להניח בהם עציצים שיכילו צמחי גדה וכן, כדי שנוכל ליהנות מיופיים של הדגים שישחו מדי פעם במים הרדודים. במידה ותבחרו למקם צמחי גדה, וודאו כי המדרגה אותה תצרו תהיה רחבה מספיק וישרה ככל האפשר כדי שתשמש בסיס איתן לעציצים.

3. לאחר חפירת הבור, אחד השלבים החשובים ביותר הוא פילוס השוליים. שוליים לא מפולסים יגרמו לחוסר סימטריה בין גובה פני המים ושפת הבריכה, דבר לא אסתטי, אשר יכול בעתיד גם לגרום לבריחת אדמה לתוך הבריכה, לכן חובה להקפיד על שלב זה שבעתיים. פילוס הבריכה יעשה ע"י פלס מים (פלס בנאים), גדול ככל שידכם משגת. את הפלס נקבע למוט ארוך. את המוט נניח על שפת הבריכה כמתואר באיור ונוסיף או נגרע אדמה משולי הבריכה לפי הצורך, הקפידו לעשות את הבדיקה והתיקונים בכמה שיותר נקודות בבריכה, בשלב האחרון נמקם קצה אחד של המוט בנקודה אחת שתהיה נקודת ציר ונחליק את קצהו השני של המוט על דופן הבריכה, נעשה את הפעולה הזו גם כן בכמה נקודות וכך נוודא שכל היקף הבריכה הינו בגובה אחיד.

4. שלב קריטי נוסף הוא ניקוי הבור והידוק האדמה. יש להקפיד לסלק מן הבור כל דבר שיוכל בעתיד לפגוע ביריעה, חפשו בנרות, גם בתחתית הבור וגם בדפנותיו, אחר כל אבן, קטנה או גדולה, מוט ברזל, שאריות בניה, ענפים ושורשים עבים. אל תפחדו "ללטף" את הבור, כל דבר שירגיש קשה/דוקר/שורט למגע ידכם יהווה סכנה לשלמות היריעה. לאחר סילוק המטרדים, יש להדק את האדמה ע"י טפיחות חזקות על דופן הבור והליכה בצעדים קטנים בתחתית הבור מבלי לדלג על שום סנטימטר.

5. זהו, שלב החפירה והכנת הבור כבר מאחורינו, כעת נעבור למלאכת הנחת היריעות. ראשונה נניח את היריעה הגיאוטכנית, מטרתה היא מניעה של תזוזות אדמה וחשוב יותר, יריעה זו בעצם מרפדת את הבור ומגינה על יריעת ה PVC, לכן חשוב שהיריעה הגיאוטכנית תרפד את כל הבור, דפנות ותחתית ואף תגלוש מעט על השוליים. שימו לב, היריעה הגיאוטכנית לא חייבת להיות כולה מחתיכה אחת שכן אין לה שום משמעות מבחינת אטימות.

6. משהונחה היריעה הגיאוטכנית, הגיע הזמן להניח את יריעת האיטום העשויה PVC. בניגוד ליריעה הגיאוטכנית, יריעת ה-PVC חייבת להיות מחתיכה אחת או מספר יריעות מולחמות (תלוי בגודל היריעה).את יריעת ה-PVC נניח בבור ונסדר אותה כך שתקבל פחות או יותר את צורת הבריכה, זאת ניתן לעשות ע"י הליכה על היריעה, אך שימו לב! הורידו נעליים לפני שאתם דורכים על היריעה! אין צורך בשלב זה להקפיד על הצורה הסופית של היריעה, שכן לחץ המים יהדק את היריעה עבורנו לדפנות הבור, הקפידו רק לקפל את היריעה בפינות / עיקולים ושימו לב שהשארתם מספיק שוליים מהיריעה שיכסו בנדיבות את שפת הבור שכן היריעה תזוז מעט בזמן מילוי המים. הקפידו לא למתוח את היריעה יתר על המידה, בשלב זה היריעה צריכה להיות מונחת בצורה רפויה בתוך הבור עם צורת מתאר כללית מאוד, כעת קבעו את היריעה בכמה נקודות בעזרת אבנים כדי למנוע תזוזה מקרית.

טיפ קטן: במידה והיריעה קשה ולא נוחה לעבודה, הניחו לה להתחמם מעט בשמש, מה שיוסיף לגמישותה ויקל על העבודה.

7. כעת הניחו צינור מים בבריכה ותתחילו למלא אותה בקצב מתון, תוך כדי מילוי הקפידו להחליק בידיכם קפלים גסים והשטיחו את הקיפולים שיווצרו בפינות / עיקולים של מתאר הבריכה.

8. זהו, הבריכה מוכנה, אך כעת יש לדאוג לאסתטיקה של שפת הבריכה. בשלב הראשון, נגזור את עודפי היריעה, אך נקפיד להשאיר שוליים של כ 15 ס"מ משפת הבריכה. את שולי היריעה ניתן להסוות במספר דרכים, למשל: הנחת דשא אמיתי / סינטתי, פיזור חלוקי נחל או הנחת אבני מדרך. במידה ובחרנו בחלוקי נחל או אבני מדרך, רצוי לקבע את האבנים בעזרת מלט לבן (יחס של דלי אחד מלט לבן לכל שניים-שלושה דליי חול, את התערובת יש לערבב עם מים עד לקבל מרקם בוצי אך מוצק מספיק ליצירת כדור. תערובת זו גם תשמש לנו לבנייה ואיטום של מפל מים אם תבחרו לבנות אחד כזה) טיפ: כדי להמנע מצינורות / כבלי חשמל שיהיו מונחים על שפת הבריכה, ניתן למקם צינור PVC של אינסטלציה בקוטר גדול שישמש כתעלה לצינורות ואותו להסוות בין אבני המדרך או חלוקי הנחל.
מאמר הבא שיעור מספר 2 - מערכות סינון
ערכת בדיקה מקצועית לבריכות נוי UBBINK Aqua Multi Test - בית הובי אונליין

טיפים של מומחים

הניוזלטר השבועי שלנו עזר למעל 15,000 לקוחות! דוא"ל אחד בשבוע, עמוס בחדשות, מדריכים, וטיפים של מומחים

קטגוריות מובילות

השוואת מוצרים

{"one"=>"בחירת 2 או 3 פריטים להשוואה", "other"=>"פריטים נבחרו"}

בחירת מוצר ראשון להשוואה

בחירת מוצר שני להשוואה

בחירת מוצר שלישי להשוואה

השוואה